Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2009

IAF Strikes Additional Hamas Targets; Senior Hamas Operatives Targeted


Since early Saturday morning (Jan.3), the IDF has attacked over 40 Hamas targets in the Gaza Strip, all integral parts of the Hamas terror organization's infrastructure, including a training camp, weapons storage facility, smuggling tunnel, an armed rocket launcher and rocket launching bases.

Saturday (Jan.3), terror groups have launched over 14 Qassam rockets and Grad missiles towards Israel. One Grad missile hit an apartment building in the city of Ashdod, wounding two Israelis. A short time after the attack, the IAF identified and destroyed the launchers used in the attack.

The IAF struck a vehicle transporting Senior Hamas Commander Mohammed Ma'aruf and an additional Hamas operative in Khan Younis early Saturday (Jan.3) afternoon. Ma'aruf was part of Hamas' military wing and served as an officer in the terror organization's ground forces.

The IDF will continue to operate against the Hamas terror organization and its infrastructure in the Gaza Strip.

http://dover.idf.il/IDF/English/News/the_Front/09/01/0301.htm

China Army's Rank:



China Amry










PLA


AIR FORCE

Air Force (470,000 airmen; 2,556 jet fighters; 400 ground attack jets.)
Commander: XU Qiliang (57 years old, starting the position since Sep. 2007)
Political Commissar: DENG Changyou
Air Force Rank (Click for picture)
Introduction and General Information
Chinese Military Aircrafts
Chinese Military Aviation
Air-borne Force
Publications about Chinese Air Force (from RAND):
China's Air Force Enters the 21st Century
China's Air Force: The Long March to Modernization

ARMY

Ground Force (Army) (1.9 million men; 14,000 tanks; 14,500 artillery pieces & 453 helicopters)
Army Rank: (Click for picture)
Introduction and General Information
Ground Force Aviation

NAVY

Navy (250,000 sailors; 63 submarines; 18 destroyers; 35 frigates)
Commander: General WU Shengli
Political Commissar: General HU Yanlin
Navy Rank: (Click for picture)
Introduction and General Information
Marine Corps
Naval Aviation




Second Artillery Force (Stragetic Missile Force)
Commander: General JING Zhiyuan
Political Commissar: PENG Xiaofeng
Introduction and General Information


People's Armed Police
Commander: General WU Shuangzhan
Political Commissar: SUI Mingtai

Σρι Λάνκα: Ο στρατός κατέλαβε την “πρωτεύουσα” των ανταρτών Ταμίλ


Την «πρωτεύουσα» των ανταρτών Ταμίλ, Κιλινοτσκι, κατέλαβαν την Παρασκευή οι κυβερνητικές δυνάμεις της Σρι Λάνκα, καταφέροντας έτσι σημαντικό πλήγμα στους αντάρτες που υπερασπίζονται την εθνική μειονότητα των Ταμίλ και διεκδικούν αυτονομία.



Ο πρόεδρος της Σρι Λάνκα Μαχίντα Ραχαπάκσα δήλωσε ότι πρόκειται για «νίκη χωρίς προηγούμενο» για την κυβέρνηση καθώς η κατάληψη της πρωτεύουσας των ανταρτών έχει τεράστια συμβολική σημασία αφού οι αντάρτες «Τίγρεις Ταμίλ» επιθυμούν να την κάνουν πρωτεύουσα του κράτους το οποίο μάχονται να δημιουργήσουν. «Πρέπει όλο το έθνος να είναι ευγνώμον σε αυτούς τους ηρωικούς στρατιώτες που πέτυχαν την νίκη» είπε σε διάγγελμά του προς το λαό ο πρόεδρος Ραχαπάκσα και κάλεσε τους αντάρτες να καταθέσουν τα όπλα.

Από την άλλη πλευρά το δίκτυο των Ταμίλ μέσω Διαδικτύου μεταδίδει ότι στην ουσία δεν υπήρξε πόλεμος καθώς έχουν μετακινηθεί και οχυρωθεί βορειοδυτικότερα και ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις κατέλαβαν μία «πόλη – φάντασμα».

Ο πολυετής πόλεμος μεταξύ ανταρτών και κυβέρνησης είχε ενταθεί το τελευταίο διάστημα με βαριές απώλειες και από τις δύο πλευρές, χωρίς να μπορεί καν να διασταυρωθεί ο αριθμός καθώς οι πληροφορίες που δίνει η μία και η άλλη πλευρά δεν είναι αντικειμενικές και εντάσσονται στην προπαγάνδα που ασκούν.

Στο μεταξύ βομβιστής αυτοκτονίας «έσπειρε» το θάνατο στην πρωτεύουσα της χώρας, Κολόμπο, όταν πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος έξω από το αρχηγείο της αεροπορίας με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον δύο μέλη του προσωπικού και να τραυματιστούν άλλοι 30 άνθρωποι.

Σύμφωνα με τον πολιτικό ηγέτη των ανταρτών Ταμίλ Ναντεσάν που μίλησε στο BBC, παρά την απώλεια της πρωτεύουσας τους, οι Τίγρεις δεν θα εγκαταλείψουν τα όπλα αλλά θα συνεχίσουν να μάχονται εναντίον της κυβέρνησης. Σύμφωνα με ανταποκριτές – όπως αναφέρει το BBC- η απώλεια αυτή όχι μόνο δεν σημαίνει τον τερματισμό των εχθροπραξιών αλλά αποτελεί προάγγελο νέας έντασης.